fbpx
Vanwege een storing kunt u op dit moment alleen via directe bankoverschrijving betalen.

Let your pet smile!

DutchEnglishFrenchGerman

Help! Mijn hond heeft diarree

En dat kan heel vervelend zijn. Voor jou, maar ook voor je hond. Diarree bij honden kan verschillende oorzaken hebben en dus ook verschillende oplossingen. In dit artikel vertellen we je wat je moet doen als je hond diarree heeft.

Allereerst: geen zorgen. Diarree komt vaak voor bij honden. Acute diarree nog veel vaker, het is acuut als het korter duurt dan een week en het niet vaker terugkomt. Vaak komt het door het eten van iets verkeerds. Bijvoorbeeld iets dat bedorven was (op straat of in het bos) of iets dat de hond niet gewend is te eten (als je tante op bezoek komt en ‘m ‘per ongeluk’ een stukje taart toeschuift). Ook kan het zijn dat ze iets hebben gegeten dat ze niet kunnen verteren, plastic bijvoorbeeld.

Het kan ook komen door een onderliggende virus of infectie. Wormpjes, Giardia, het Rotavirus, Parvovirus of zelfs – jawel – het coronavirus. Twijfel je eraan of de hond een bepaald virus heeft, kijk dan eens hier. Een handig overzicht met veelvoorkomende hondenziektes.

Terugkomende diarree bij honden

Als je hond eigenlijk constant diarree heeft, check dan vooral ook het voer dat je hem geeft. Soms zitten er granen, gluten of te veel dierlijke eiwitten in. Daar kan de hond allergisch voor zijn. Vaak is het namelijk niet nodig om in de paniekstand te schieten, maar heeft je hond gewoon een gevoelige spijsvertering. Voor honden met gevoelige darmen is het altijd slim om eens te kijken naar graanvrije voeding.

Je wil je hond natuurlijk gezond zien, dat is het allerbelangrijkste. Daarom is het belangrijk dat je zorgvuldig om gaat met het voer dat je ze geeft. Naast dat we allerlei graanvrije krokante voeding bieden, hebben we nog meer voor de gevoelige hond.

Hoe behandel je diarree?

Als je hond z’n vrolijke zelf is en eet/drinkt, maak je dan niet te veel zorgen. Diarreeremmers helpen, maar natuurlijk ook het juiste voer. Zeker als het terugkomt! Is je hond sloom, geeft hij over of heeft hij koorts? Neem dan zeker contact op met de dierenarts!

Op de hoogte blijven van kortingen en meer?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!