Gratis verzending binnen Nederland vanaf 鈧15,-

Een blond jongetje zit op de grond en kijk zijn witte labrador pup aan en aait hem over zijn rug.

Top 5 hondenrassen voor gezinnen met kleine kinderen

Een hond is altijd een goede toevoeging aan het gezin! Zie het als een extra kind 馃槉. Opgroeien met huisdieren is voor ieder kind natuurlijk een verrijking, maar sommige honden zijn net wat meer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen dan andere honden. Hier onze top 5 van gezinsvriendelijke hondenrassen!

Nummer 5: Ierse Setter

Een 鈥 jawel 鈥 Iers hondenras. Een jachthond van origine, maar het perfecte speelmaatje voor jonge kinderen. Een bak met energie (heeft dus ook veel beweging nodig), maar je krijgt er een lieve speelse hond voor terug. Niet geschikt voor gezinnen met weinig tijd, want hij heeft 2 uur beweging per dag nodig en ook niet geschikt om op een appartement te houden.

Ierse setter door Luis Miguel Bugallo Sanchez

Nummer 4: Newfoundlander

De grote vriendelijke reus! Het is echt geen kalf, het is echt een hond. Maar enorm kindvriendelijk en zachtaardig. Komt oorspronkelijk uit Canada en werd vroeger gebruikt om vissers te helpen om netten met vis binnen te halen, sledes te trekken en mensen uit het water te redden. Ook werd de Newfoundlander veelvuldig gebruikt om kleine kinderen in de iglo of op de slede warm te houden 鈥 ideaal met deze energieprijzen dus!

Newfoundlander door Peter Ludes

Nummer 3: Cavalier King Charles Spaniel

Een kleine gezelschapshond die dan ook heel erg van gezelschap houdt. Zowel honden als mensen. Een vriendelijk karakter voor iedereen, dus ook uitermate geschikt voor kinderen. Houdt van knuffelen, heeft niet zo鈥檔 lange wandelingen nodig en zeker als ze jong zijn ook enorm speels!

Cavalier King Charles door Przemyslaw Jahr

Nummer 2: Labrador

Ook gefokt als jachthond en werkt graag hard voor de baas. Labradors zijn vaak ook blindengeleidehonden en assistentie- of hulphonden. Ze komen het liefst in een warm nest terecht en zijn niet moeilijk op te voeden. Ideaal voor kinderen, want ze vinden het enorm leuk om te spelen!

Labrador door J187B

Nummer 1: Golden Retriever

Energiek, werklustig en gehoorzaam. Een enorm sociaal dier, die betrokken wil zijn bij het gezin. Staat bekend om zijn kindvriendelijkheid en daarom enorm geschikt als gezinshond. Ook leergierig en intelligent, dus niet moeilijk op te voeden. Kortom: de Golden Retriever is het perfecte maatje voor jouw gezin met kleine kinderen!

Golden Retriever door Overgote